Takmičenje u lepom govoru "Na sav glas", sećanje na Nikolu Dančetovića

univerzitet u pristini
Izvor: Kosovo Online

Na Filozofskom fakultetu u Severnoj Mitrovici danas je održano takmičenje u lepom govoru "Na sav glas"- posvećeno preminulom docentu Nikoli Dančetoviću.

Viši lektor na Katedri za engleski jezik i književnost, Anita Janković rekla je za Kosovo onlajn da je ovogodišnje takmičenje privuklo veliku pažnju publike.

"Drugi put organizujemo takmičenje o lepom govorenju, a ove godine je posvećeno dr Nikoli Dančetoviću. Za razliku od prošle godine imamo ogroman odaziv, pre svega učenika srednjih škola, što je i bio cilj. Želimo da ih više angažujemo, da ih upoznamo sa onim što mi radimo, ali i da vidimo kakvi su nam potencijalni budući studenti", istakla je Janković.

Katedra za engleski jezik Filozofskog fakulteta i ove godine je organizovala recitatorsko takmičenje na engleskom jeziku. Cilj manifestacije je da mlade ljude podstakne na čitanje lepe književnosti, ali i da neguje retoriku i dikciju na stranom jeziku.

Za prva tri osvojena mesta dodeljeni su prikladni pokloni, knjige i novčane nagrade.

Nikola Dančetović, docent na Кatedri za engleski jezik i književnost, preminuo je 19. januara prošle godine.

Pored obavljanja nastavnih aktivnosti na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Кosovskoj Mitrovici, Nikola je bio predavač engleskog jezika na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje u Leposaviću.

Bio je angažovan na projektu „Кosovo i Metohija između nacionalnog identiteta i evrointegracija“. Bio je autor velikog broja naučnih radova i učesnik nekoliko naučnih skupova.