Tarasjev: Budimo istrajni i iskreni u molitvi, to je amanet patrijarha Irineja

Vitalij Tarasjev
Izvor: Espreso

Starešina Ruske pravoslavne crkve u Beogradu Vitalij Tarasjev s tugom se oprostio od svog velikog prijatelja patrijarha Irineja i uputio reči utehe i podrške srpskom narodu na Kosovu.

"Šta reći sem da saosećamo i tugujemo kao da nam je otišao najmiliji i najrođeniji. To je osećaj koji nas obuzima. Molimo se Gospodu, na prvom mestu, da upokoji dušu blaženopočivšeg patrijarha Irineja u naseljima pravednih, a da nama da Gospod Bog podari duhovnu mudrost i duhovnu čvrstinu da nam, u ovom teškom vremenu u kom smo izgubili dve velike ličnosti u Srpskoj pravoslavnoj crkvi, njegovu svetost patrijarha Irineja, a prethodno i mitropolita Amfilohija, da mudrost i snagu da istrajemo i budemo dostojni imena pravoslavnih hrišćana", izjavio je otac Tarasjev za Kosovo Onlajn.

Tarasjev je uputio i poruku srpskom narodu i vernicima na Kosovu, kako da prebrode gubitak svog duhovnika.

"Uvek se molite Bogu, jer Gospod ne dopušta iskušenja jača nego što možemo da izdržimo. Treba da budemo istrajni i iskreni u molitvi kao što su to činili i naši čestiti preci i na taj način ćemo ispuniti i amanet njegove svetosti patrijarha Irineja", poručio je Vitalij Tarasjev.