Todić: Prioritet lokalne samouprave u Leposaviću je stvaranje boljih uslova za život na selu

Todić u selo Seoce
Izvor: Opština Leposavić

Rukovodstvo opštine Leposavić, na čelu sa predsednikom Zoranom Todićem, obišlo je radove na sanaciji i nasipanju puta u dužini od tri kilometra u selu Seoce, zašta je sredstva obezbedila opštine Leposavić.

U objavi na Fejsbuk stranici „Leposavić portal“ se navodi da je Todić istakao da, iako u Seocu stalno žive samo tri stanovnika, a veći broj povremeno boravi u ovom selu baveći se poljoprivredom, opština Leposavić podjenako vodi brigu o svakom svom stanovniku ma gde on živeo.

Todić je naglasio da i ovi stanovnici Seoca zaslužuju da imaju adekvatan put.

„Mi smo radili i radićemo i dalje na tome da stvorimo kvalitetne uslove kako bi naši ljudi ostali na selu. To je nešto što je nama potrebno. Ove godine u planu je sanacija velikog broja, na desetine putnih pravaca u selima naše opštine. Sredstva smo obezbedili, tako da ćemo sa ovim radovima nastaviti i u budućem periodu“, rekao je Todić.

Sve ove radove, po rečima Todića, opština Leposavić ne bi mogla da izvodi bez pomoći i podrške države Srbije koja ulaže u srpske sredine na Кosovu.

„Osim stanogradnje, renoviranja i adaptacije školskih i zdravstvenih ustanova, veliku pažnju posvetićemo upravo na sanaciji ovih lokalnih nekategorisanih putnih pravaca“, naglasio je Todić.

Direktor JP "Direkcije za građevinsko zemljište i puteve" Aleksandar Miletić je rekao da su ove godine odredili prioritetne putne pravce za sanaciju i da je jedan od njih i putni pravac za selo Seoce.

„ Po planu i u saradnji sa rukovodstvom opšine, radićemo na sanaciji mnogih drugih putnih pravaca na teritoriji opštine Leposavić po prioritetima“, rekao je Miletić

Iz Mesne zajednice Sočanica zahvaljuju se lokalnom rukovodstvu i državi Srbiji na sanaciji ovog putnog pravca.

„Mesna zajednica Sočanica je u saradnji sa opštinom i JP Direkcijom za građevinsko zemljište, procenili da je ovaj put za Seoce zaista neophodan. Drago mi je što se to realizovalo u kratkom i brzom roku“ rekao je predsednik Saveta mesne zajednice Sočanica Miljan Savić

Takođe, zahvalnost predsedniku opštine i državi Srbiji na sanaciji ovog putnog pravca u Seocu izrazili su i meštani ovog sela.

„Ovo je veliki pomak za nas meštane koji ovde živimo. Vidi se da neko brine o nama, da će nam srediti taj put. Ovo je dosta dobro. U ime celog sela zahvaljujem se predsedniku opštine i državi Srbiji što su nam izašli u susret da nam omoguće malo bolji život ovde, jer je put bio u baš očajnom stanju“ rekao je Dragan Radovanović, meštanin sela Seoce.

Selo Seoce nalazi se 10 km jugozapadno od Leposavića sa leve strane Ibra. Nekada je u ovom selu živelo preko 90 ljudi, dok ih je danas svega troje, uz one koji vikendom dolaze da obrađuju svoja imanja.

Iz opštine Leposavić poručuju da će i u narednom periodu nastaviti da rade na stvaranju boljih uslova, naročito kada je reč o putnoj infrastrukturi, imajući u vidu veliki broj sela.