U 18 škola nije počela nastava, nastavlja se subvencionisanje nabavke udžbenika

Ministarstvo prosvete - Priština
Izvor: Gazeta Express

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnologije saopštilo je da u 18 obrazovnih ustanova danas, 1. septembra, nije počeo nastavni proces, jer su objekti u renoviranju.

Kako navodi Ministarstvo u saopšteju objavljenom na Fejsbuku, radovi će biti završeni do ponedeljka, kada će početi redovni nastavni proces.

Navodi se i da je danas počeo obrazovni proces u 658 ustanova, kako je i utvrđeno Administrativnim uputstvom za školsku 2023-2024. godinu.

Kada je reč o sredstvima za nabavku udžbenika, Ministarstvo je saopštilo da je danas nastavljena isplata subvencija za one koji su se za ta sredstva prijavili posle 29. avgusta.

Prema podacima Ministarstva, do sada je stiglo 133.500 zahteva.

"Međutim, što se tiče plaćanja nabavke školskih udžbenika, za sve one koji su se prijavili do 29. avgusta u 16 ​​časova, isplata subvencija završena je u četvrtak. Prvo je uplaćeno 30 evra za nastavni materijal, a zatim i 50 evra za udžbenike. Danas je nastavljena uplata za one koji su se prijavili nakon 29. avgusta. Ukupan broj do sada prijava je 133.500“, navodi se u saopštenju.