U Lapljem Selu i Preocu uskoro bez smrada iz reke Gračanke

gračanka
Izvor: Radio Televizija Gračanica

Problem koji godinama muči meštane Lapljeg Sela i Preoca posebno je izražen sa početakom sunčanih dana, jer zbog smrada koji dolazi iz reke Gračanke ne mogu da borave u svojim dvorištima, objavila je Radio Gračanica.

Ovaj medij podseća da je epidemija koronavirusa privremeno zaustavila radove na sanaciji ovog problema, ali kada to uslovi dozvole nastaviće se sa radovima.

"Odeljenje inspekcije u saradnji sa drugim odeljenjima Opštine Gračanica na čelu sa predsednikom Srđanom Popovićem već uveliko radi na sanaciji ovog problema. Intenzivno radimo na projektu saniranja kanalizacije i toka reke Gračanke i izrada ovog projekta je pri samom kraju", rekao je direktor odeljenja za inspekciju Miloš Aritonović.

Meštani Lapljeg Sela i Preoca ukazuju već tri godine na ovaj problem, apeluju na nadležne institucije, organizovali su i proteste, ali se očigledno njihov glas ne čuje, navodi Radio Gračanica.

"Nadali smo se pomoći Ministarstva za zaštitu životne sredine, razgovarali smo i sa gradonačelnikom Prištine i svi su oni svesni da problem ne potiče iz same Gračanice. Radili smo i kontrolu vode iz reke Gračanke videli smo da između ostalog voda iz reke sadrži teške metale. Ponavljam, projekat je pri samom kraju, nadam se da će meštani ovih sela biti strpljivi još malo, jer ćemo naći rešenje, da je epidemiološka situacija bila povoljna, mi bismo već započeli sa rešavanjem ovog problema,” dodao je Aritonović.

misterNO
19. Maj 2020.
Taman sam naučio konja da gladuje kad on - crče!