U Sočanici i Lešku obnovljene i potpuno digitalizovane škole sredstvima Kancelarije za KiM

Petković, obnovljena škola u Sočanici
Izvor: Kosovo Online

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković obišao je danas škole u Lešku i Sočanici gde se uverio da je sve spremno za početak nove školske godine u ovim školama na teritoriji Opštine Leposavić.

Tokom obilaska osnovne škole "Vuk Karadžić"u Sočanici koja je adaptirana sredstvima koje je obezbedila Kancelarija direktor Kancelarije za KiM Petar Petković rekao je da je ovo objekat koji služi kao ponos svim meštanima Sočanice.

Petković je poručio da je škola u Sočanici sada potpuno digitalizovana.

"Ako hoćete da vidite savremen i moderan objekat slobodno dođite u osnovnu školu "Vuk Karadžić" u Sočanici. Država je uložila 33 miliona dinara da ponovo obnovimo ovu školu koja je potpuno digitalizovana, sala je opremljena i ova škola svima može da bude na ponos. Imamo novca za ulaganje na Kosovu i Metohiji, a vi ulažite u našu decu jer je to garant opstanka i ostanka na KiM", istakao je Petković.

Direktor škole Dragan Radovanović rekao je da mu je drago da može da dočeka ljude iz Kancelarije za KiM.

"Ovo je mala škola sa izuzetnim rezultatima. Dva puta smo nagrađeni Svetosavskom nagradom i ova pomoć nam je dobrodošla u oplemenjivanju daljem obrazovanju najmlađih. Premijerka je lično uručila nagrade našim đacima na osvojenom drugom mestu na konkursu koji je raspisala Privredna komora", rekao je Radovanović.

Gradonačelnik Leposavića Zoran Todić istakao je da sve na ovim prostorima raduje činjenica da država Srbija ne ulaže samo u infrasturkturu i stanove već da ulaže i u ono najbitnije, decu na KiM.

"Zahvaljujući državi Srbiji uspeli smo da adaptiramo ili rekonstruišemo sve škole na teritoriji opštine Lpeosavić posebno raduje činjenica da država ulaže u razvoj i obrazovanje naše dece",

Nakon toga Petković je u pratnji čelnika Sprske liste obišao i Osnovnu školu "Stana Bačanin" u Lešku koja je opremljena najsavremenijim sredstvima. U ovoj školi je potpuno uređena fiskulturna sala koja sada nakon dve decenije ima sve uslove da se deca edukuju i potpuno posvete treninzima i svom daljem usavršavanju.