Učenici iz Leška u poseti poljoprivrednoj školi u Požarevcu

Poljoprivredna škola Lešak
Izvor: Kosovo Online

Poljoprivredna škola „Sonja Marinković“ u Požarevcu, ugostila je učenike i nastavnike iz škole "Lešak" iz Leška.

Poziv za posetu đaci i uprava škole u Lešku su dobili još pre dve godine, pre epidemije koronavirusa, ali se tek sada ukazala prilika i za realizaciju ove posete.

“Utisci su odlični, đaci su jako zadovoljni, videli su dosta toga novog što su poredili sa nama, profesori takođe. Oni imaju mnogo više đaka, veće smeštajne kapacitete u domovima, škola ima 450 đaka ali u suštini razlike nema, ni što se tiče nastave, niti praktičnog dela. Uslovi za rad su isti jer smo mi ovde dosta napredovali školske ekonomije i nastavnih sredstava tako da je biljni i životinjski i stočarski deo isti kao njihov”, kaže za Kosovo onlajn direktor Poljoprivredne škole u Lešku Bojan Ignjatović.

Dodaje da prijatelje iz Požarevca očekuju u uzvratnoj poseti nakon leta.

Nakon posete školi, đaci iz Leška su se uputili u Areološki park Viminacium, gde su se upoznali za delom istorije požarevačkog kraja, potom su se uputili u Dom učenika na Tulbi , da bi posetu završili u Ergelli Ljubičevo, jednoj od najstarijih u Srbiji.

Posetu gostiju iz Leška pored Poljoprivredne škole, realizovali su grad Požarevac, Turistička organizacija grada Požarevca i arehološki park Viminacium.