Udruženje psihologa Kosova izabralo nove članove Upravnog odbora

Udruženje psihologa
Izvor: RTK LIVE

Udruženje psihologa Kosova izabralo je danas nove članove Upravnog odbora i obnovilo članstva u toj organizaciji, prenosi RTK.

Za članove Upravnog odbora Udruženja sa dvogodišnjim mandatom izabrani su Brikena Krasnići Hoti, Aljiriza Arenljiu, Arber Zeka, Arife Veseljaj, Edona Maljoku, Erebljir Kadriu, Naime Hodža, Natira Agani Destani, Špend Voca, Valjdet Plakoli i Vigan Beljulji.

Naim Teljaku ponovo je izabran za predsednika Udruženja za još jedan dvogodišnji mandat.

Kako se navodi, tokom novog mandata Udruženje ima za cilj da zajedno sa drugim relevantnim institucijama doprinese razvoju psihologije na Kosovu.

Udruženje psihologa Kosova je profesionalna organizacija koja predstavlja psihologe na Kosovu, kroz širok i raznolik spektar specijalizacija - od kliničke, školske, socijalne, organizacione, do sportske i uporedne psihologije.

Okuplja Odeljenje za psihologiju Prištinskog univerziteta Psihološkog fakulteta, AAB Koledž, RIT Kosovo, nevladine organizacije koje imaju svoj domet u oblasti psihologije, kliničke psihologe iz javnih i privatnih institucija, psihoterapeute, školske psihologe...

Kako se navodi, misija je da doprinu razvoju, afirmaciji i unapređenju psihologije kao polja i psihologa kao profesionalaca, ojačaju ulogu psihologa u društvu, kao i plasiranje psiholoških saznanja zasnovanih na naučnim dokazima široj javnosti.

Takođe, Udruženje poziva sve psihologe da budu deo toga.