Ukoliko struja poskupi 80 odsto domaćinstva u Peći bilo bi ugroženo

KEDS - priključak na električnu mrežu
Izvor: Kosovapress

Građani u Pećkom regionu kažu da bi poskupljenja električne energije predstavljalo težak udarac na njihov kućni budžet, a 80 odsto domaćinstava bi bilo u jako teškoj situaciji, piše Kosovo pres.

Direktor nevladine organizacije "Suri vizioni" iz Peći Veton Mujaj smatra da aktuelna vlada, kada je u pitanju poskupljenje struje, mora da nađe rešenje koje bi bilo prihvaljtivo za većinu stanovništva. Kako kaže, ukoliko bi se cena struje povećala 80 odsto domaćinstva bilo bi u jako teškoj situaciji.

"Struja je poskupela svuda u svetu, pa je uvoz struje skup. Naša vlada nema mogućnosti da to plati, pa to zahteva od građana. Treba da pronađe druge mogućnosti od onih o kojima se priča ovih dana, zato što mi imamo vladu koja je na neki način socijalna, trebalo bi da radi za građane. Tarife koje planiraju da uvedu pogodile bi samo građane, ali ne i biznis", rekao je Mujaj.

On je dodao i da bi poskupljenje struje postavilo pitanje i da li se aktuelna vlada zalaže sa socijalnu politiku, kako je proklamovala.