Vitošević: Zahvaljujući državi i Kancelariji za KiM najbolji mladi stručnjaci ostaće na Kosovu

Dodela stanova mladim kadrovima
Izvor: Kosovo Online

Univerzitet u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici dodelio je danas 16 stanova svojim najistaknutijim radnicima, mladim kadrovima koji su zaposleni na fakultetima pod okriljem ove obrazovne ustanove.

Rektor PU sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici prof. dr Zdravko Vitošević istakao je da se na ovom primeru ogleda ozbiljnost jedne države koja je uvek spremna da pomogne mladim stručnim kadrovima u njihovom zbrinjavanju i ostanku na KiM.

„Naša institucija uz pomoć države Srbije i Kancelarije za KiM obezbedila je sredstva za izgradnju 16 stanova u koje će se useliti naši najbolji saradnici odnosno mladi docenti. Ovim obezbeđujemo izvesnost za naše dalje funkcionisanje i postojanje jer kao što znate samo najbolji ostaju na našem univerzitetu. Na ovaj način njihove porodice i oni ostaće na prostorima KiM. Univerzitet je ovim činom jači za 16 srpskih porodica“, rekao je Vitošević.

Ivana Ilić koja je dobila stan kaže da je ovo poseban dan za nju i za njenu porodicu.

„Danas sam rešila za sebe i za svoju porodicu jedno od najvažnijih životnih pitanja, a to je odgovarajući stambeni prostor. Dugujem veliku zahvalnost univerzitetu u Prištini, mom medicinskom fakultetu gde radim kao asistent i naravno rektoru Zdravku Vitoševiću“, rekla je Ilić.

Profesor na Medicinskom fakultetu Branislav Đerković koji je otac petoro dece ističe da je ovaj stan dobrodošao njegovoj porodici koja je dobila krov nad glavom.

„Zahvaljujem se Univerzitetu, državi Srbiji na nastojanju da nas mlade kadrove zadrži ovde na Kosovu i Metohiji, ne mogu da iskažem koliko sam oduševljen i zahvalan na svemu što su učinili za nas“, kaže Đerković.

 

 

 

Kastrati
26. Jun 2021.
Sami srbi kazu da im je bolje na kosovo no u srbiju
rodić
12. Oktobar 2021.
hahahahaha