Vojska Srbije prvi put obeležila krsnu slavu

Vučević
Izvor: Kosovo Online

Vojska Srbije danas je prvi put obeležila svoju krsnu slavu - Svetog despota Stefana Visokog, a kolač su sa patrijarhom SPC Porfirijem lomili ministar odbrane Miloš Vučević i načelnih Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović.

Vučević je na Instagram nalogu "milosvucevic" postavio fotografije iz crkve Svetog Marka u Beogradu navodeći da će toj crkvi biti dodeljen status vojnog hrama s obzirom na to da u toj crkvi postoji oltar posvećen Despotu Stefanu Lazareviću.
 

"Danas je Vojska Srbije po prvi put obeležila svoju krsnu slavu - Svetog despota Stefana Visokog. Odlukom Sabora SPC, Vojsci Srbije je dodeljena zvanična slava - Despot Stefan Lazarević. Sinod SPC je na osnovu te odluke opredelio da će status vojnog hrama biti dodeljen Crkvi Svetog Marka u Beogradu, s obzirom na to da u toj crkvi postoji oltar posvećen Despotu Stefanu Lazareviću", napisao je Vučević.

Čestitao je slavu svim pripadnicima Vojske Srbije.

"Neka nam je srećna i blagoslovena slava Vojske Srbije. Boljeg molitvenika pred Bogom naša Vojska nije mogla dobiti. Neka se slavi u vekove vekova", poručio je Vučević.