Zečević: Ukoliko se situacija u Ukrajini pogorša, klub će me evakuisati na bezbedno mesto

Aleksandar Zečević
Izvor: RTS

Ceo svet prati dešavanja na istoku Evrope, a u tom haosu našao se i jedan Srbin. Reč je o Aleksandru Zečeviću, košarkašu Harkova, pišu Večernje novosti.

Svi prati deševanja na istoku Evrope, a u tom haosu našao se i jedan Srbin. Reč je o Aleksandru Zečeviću, košarkašu Harkova.

"Pokušavam da izađem iz ove zemlje",  napisao je na Instagramu Zečević.

Košarkaška karijera je ovog Futožanina vodila od Amerike, preko Slovačke do Harkova.

"Mi smo imali četiri stranca, Amerikanca u klubu i svi oni su otputovali sinoć iz Kijeva za Ameriku. Ja sam trenutno jedini stranac u klubu. Stalno sam u kontaktu sa našom ambasadom, kao i moj klub. Pratimo situaciju, ako se ona pogorša, klub je napravio plan evakuacije, da me evakuišu na bezbedno mesto", rekao je Aleksandar Zečević pre sedam dana za RTS.

Njegova porodica bi želela da se on vrati kući. Košarkaš je pre nekoliko dana bio ubeđen da će se situacija smiriti, što nažalost nije bio slučaj.

 "Moja porodica želi da sednem u prvi avion, čak je i otac hteo da dođe ovde i da me pokupi, da bukvalno dođe u grad i da me odveze kući, ali zajedno sa ambasadom i sa mojim agentom i mojim klubom pokušavamo da smirimo situaciju kod kuće i u familiji, da će sve biti ok",  priča Zečević.

Sada i sam Aleksandar pokušava na sve načine da napusti Ukrajinu, što se vidi iz njegove objave na društvenim mrežama, nadamo da će mu, već u toku dana, to poći za rukom.