Hotelijersko-turistička komora protiv ponovnog uvođenja policijskog časa

_hisen-sogojeva
Izvor: koha

Predsednik Hotelijersko-turističke komore Kosova Hisen Sogojeva usprotivio se ponovnom uvođenju policijskog časa, zbog pogoršane epidemiološke situacije, jer smatra da je to nepotrebno, prenosi Ekonomija onlajn. 

Sogojeva je naveo da će se predstavnici Komore još jednom sastati sa ministrom zdravlja Arbenom Vitiom, i naglasio da će zbog novih najavljenih mera ugostiteljima biti potrebna pomoć države. 

"U suprotnom situacija će se pogoršati", upozorava i navodi da su gubici samo zbog zabrane održavanja proslava i venčanja između bili 400 i 500 miliona evra.

Sogojeva navodi da su u Komori od Ministarstva zdravlja juče informisani o predlogu novih mera koje, pored policijskog časa, podrazumevaju skraćenje rada ugostiteljskih objekata do 21.30, i to samo u baštama sa popunjenošću kapaciteta do 75 odsto. 

Smatra da treba da bi hotelijeri trebalo da se sastanu i sa ministrom ekonomije, a kritikovao je nesprovođenje Paketa ekonomskog preporoda od 420 miliona evra, napominjući da više od 36 odsto preduzeća još nije primilo 170 evra.

Sogojeva je pozvao građane da se vakcinišu.