Kome će po novom zakonu biti oduzeta nezakonito stečena imovina?

Reporteri
Izvor: Reporteri

Pre nekoliko dana Ministarstvo pravde saopštilo je da je urađen Nacrt novog zakona za oduzimanje nezakonito stečene imovine, prenosi Reporteri.

Tim predlogom predviđeno je da se istraga o nezakonito stečenoj imovini sprovodi za prethodnu 21 godinu, ali je ministarstvo saopštilo da se to ne odnosi na obične građane.

Zamenik ministra Bljerim Salahu potvrdio je da će zakon biti selektivan.

"Ovim zakonom neće biti obuhvaćeni građani koji nisu radili u javnim institucijama, jer znamo da smo nakon rata imali neformalnu ekonomiju i nemoguće je proveriti. Na proveri će biti državni službenici i javni zvaničnici koji su imenovani na te funkcije“, rekao je Salahu.

Ehat Miftaraj, iz Instituta za pravdu, smatra da će zakon uključiti i građane.

"Zakon ne može biti odobren samo za jednu kategoriju građana. Mislim da će biti uključene sve kategorije stranovništva na celoj teritoriji, tako da će biti uključeni svi građani, i koji nisu bili deo javne uprave“, rekao Miftaraj.

Rat i Mir
11. April 2021.
Nikome ... Sirotinji koju niko ne štiti može se uzeti imovina i bez Zakona, bogatima koji su stekli imovinu mimo Zakona, nikome od njih niko neće dirati njihovu "imovinu" ... Izračunajte proseke njihovih ličnih dohodaka za 21 godinu i uporedite sa realnim stanjem ... Osim lopovluka i otimaju, u svim sferama društva šupljine ...