Mustafa: Niska stopa privrednog rasta realna slika ekonomije od dolaska Kurtija na vlast

Arben Mustafa
Izvor: Klan Kosova

Koordinator Odeljenja za finansije u Kabinetu za dobro upravljanje DPK Arben Mustafa rekao je da privreda Kosova beleži najnižu stopu rasta u poslednjih deset godina.

On je na Fejsbuku istakao da to pokazuju podaci Kosovske agencije za statistiku, koji predstavljaju realnu sliku ekonomije Kosova od kako je premijer Aljbin Kurti na vlasti.

"Podaci koje je objavila Kosovska agencija za statistiku pokazuju da je realna stopa ekonomskog rasta u drugom kvartalu 2023. bila samo 2,02 odsto. Najniža stopa rasta u poslednjih deset godina", rekao je Mustafa.

Niska stopa privrednog rasta, prema rečima Mustafe, odražava teške uslove kroz koje prolazi privatni sektor, na osnovu realnog pada izvoza robe od 10,7 odsto i procenjenog realnog pada privatnih investicija za oko šest odsto.

"Ovi podaci pokazuju kuda ide privreda zemlje, a sa njom i životni standard građana Kosova, koji se svakim danom sve više degradira. Pravac kojim je krenula ekonomija zemlje od dolaska na vlast Aljbina Kurtija jasno ilustruju ove cifre", zaključio je Mustafa.