Situacija na severu utiče na uvoz i izvoz robe, preduzetnici zabrinuti za strane investicije

uvoz-izvoz
Izvor: Kosovapress

Preduzetnici sa Kosova zabrinuti su zbog situacije na severu, jer kako navode, pored prepreka u uvozu i izvozu plaši ih i to da će strani investitori odustati od ulaganja na Kosovu, piše Ekonomija onlajn.

Vlasnik kompanije "Fruteks" iz Suve Reke Šaćir Paljuši kaže da je kriza na severu onemogućila dolazak investitora na vreme.

„Ne mogu da kažem da ima problema u snabdevanju, ali situacija na severu ili bilo gde na Kosovu, svakako ostavlja posledice, pre svega u izvozu i uvozu. Potrebni su nam i strani investitori. Prošle nedelje smo uspeli da dovedemo jednog od njih, koji zbog situacije na severu nije bio voljan da dođe“, rekao je Pajluši.

Vlasnik preduzeća "Muća Solar" iz Suve Reke Dževat Muća se slaže da situacija na severu utiče na investitore koji žele da ulažu na Kosovu.

„Mislim da ih ova kriza na severu nije omela samo u Suvoj Reci, već i na širem području, jer preduzeća koja žele da ulažu na Kosovu imaju dilemu i to čini nepovoljne uslove za biznis”, kaže Muća.

On je izrazio i zabrinutost zbog prepreka u izvozu i uvozu.

„Situacija koči uvoz i izvoz, sprečava nas da poslujemo na Kosovu. Najveća briga nam je sada kako preduzeća da uvoze i izvoze, a problemi će tek izaći na videlo”, rekao je on.