Advokat Vasić o optužnici protiv Milosavljevića: Svima je jasno da je Gavrilo nevin

Dejan Vasić
Izvor: Kosovo Online

Advokat Dejan Vasić potvrdio je za Kosovo onlajn da je podignuta optužnica protiv Gavrila Milosavljevića ocenivši da "svi građani Istoka, ali i kosovska javnost, znaju da je Gavrilo nevin".

"Nakon faze potvrđivanja optužnice, formiraću tim sa svojim kolegama, koji će, siguran sam, pokazati to da će svakom dobronamernom posmatraču biti jasno da Gavrilo nije kriv za radnje za koje se tereti",rekao je Vasić. 

Gavrilo Milosavljević je nakon 1999. godine kontinuirano dolazio na Kosovo u potrazi za nestalom majkom. Takođe, planirao je da povrati stan koji je bio u majčinom vlasništvu.

Verovao je da mu je majka ubijena, ali nije uspeo da pronađe njeno telo, zbog čega je morao u sudskom postupku da utvrdi da je kao nestalo lice preminula. Nakon toga je uspeo da nasledi njen stan u Istoku i planirao je da se vrati i život nastavi sa suprugom i ćerkom u Istoku. 

Baš na dan kada je uspeo da izvadi posedovni list o stanu on je uhapšen, a sada je, posle godinu dana, podignuta i optužnica. Sve ove mesece proveo je ćeliji Zatvora visoke bezbednosti u Podujevu.