Dvojica srpskih dečaka ranjena u Gotovuši dok su nosili badnjak, na njih pucao Albanac

Ranjeni dečak iz Gotovuše
Izvor: Kosovo Online

Dvojica srpskih dečaka, rođaci Stefan Stojanović (11) i Miloš Stojanović (21) ranjeni su danas u Gotovuši kod Štrpca kada je na njih, bez ikakvog povoda, iz vozila u pokretu pucao lokalni Albanac, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije.

Deca su, kako se navodi, u trenutku napada išla pored puta i nosila Badnjak kada je napadač na njih otvorio rafalnu paljbu.

"Zadobili su prostrelne rane, jedan dečak je pogođen u šaku a drugi u rame i tek pukom srećom nisu stradali niti su životno ugroženi. U ovom trenutku se transportuju u Kliničko bolnički centar u Gračanici gde će dobiti najbolju moguću negu. Reč je očiglednom pokušaju ubistva nedužne srpske dece koja su zasmetala samo zato što su nosila Badnjak i time jasno pokazala da su Srbi", navodi se u saopštenju.

Iako je više očevidaca videlo registraciju vozila iz kog je pucano, lokalna policija je vozilo pustila.

"Ovakav napad direktna je posledica antisrpske politike Aljbina Kurtija koji svojim ponašanjem i potezima ohrabruje sve one koji žele srpsku krv, čak i na Božić. Zahtevamo hitnu i odlučnu reakciju međunarodne zajednice, a Kancelarija za Kosovo i Metohiju će porodicama i povrrđenima pružiti svu neophodnu pomoć", navodi se u saopštenju.