Obijene dve prodavnice u Velikoj Hoči, ugrožava se egzistencija Srba

Obijene prodavnice u Velikoj Hoči
Izvor: Kancelarija za KiM

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije saopštila je da su dve prodavnice mešovite robe u Velikoj Hoči, Bojana Pavlovića i Dušana Lukića, obijene u toku noći i da su iz njih odneti mešovita roba i novac.

U saopštenju se kaže da su se ove dve prodavnice našle na meti pljačkaša i krajem juna, ali ni tada, kao ni sada Kosovska policija nije adekvatno reagovala niti su počinioci uhvaćeni. 

Dodaje se da su u prodavnicama instalirane kamere i da su vlasnici prodavnica pljačku primetili u vreme njenog izvršenja i da je o tome pravovremeno obaveštena policija. Međutim, počinioci nisu uhvaćeni, a nakon uviđaja, vlasnici prodavnica nisu dobili kopiju zapisnika.

“Pljačkom i obijanjem prodavnica, njima se direktno ugrožava egzistencija i opstanak u Velikoj Hoči te ovakvi incidenti imaju šire posledice na život srpskog naroda u ovoj sredini. Nekažnjavanje zločina unosi dodatni nemir i strah među srpski narod u pokrajini, posebno u Metohiji i šalje poruku da za njih nema mira ni pravde”, kaže se u saopštenju.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju insistira da se počinioci privedu pravdi, posebno s obzirom na činjenicu da postoje video zapisi kao dokaz i, kako ukazuju, nema opravdanja da se ovaj zločin ne rasvetli.