Eljšani: Sofronijević uhapšen zbog „rušenja ustavnog poretka Kosova“

Srećko Sofronijević
Izvor: Facebook

Zamenik komandira Kosovske policije Veton Eljšani potvrdio je za Kosovo onlajn da je uhapšen Srećko Sofronijević iz Zvečana, a sumnjiči se, kako navodi, za „rušenje ustavnog poretka Kosova“.

Eljšani je dodao da je Sofronijević prebačen u policijsku stanicu Južne Mitrovice.

„Prebačen je u stanicu Jug gde se istražuje i ispituje. Nakon toga ćemo videti šta dalje“, kazao je Eljšani.

Kako prenosi Bota sot, Sofronijević je bio na poternici Kosovske policije zbog učestvovanja u sukobima tokom akcija Kosovske policije u sprečavanju krijumčarenja robe, i njemu je određeno zadržavanje do 48 sati.

Srećko Sofronijević iz Zvečana upucan je 13. oktobra 2021. godne od strane pripadnika specijalne kosovske policije, i on je tada, u teškom stanju primljen u KBC Kosovska Mitrovica.

On je operisan  i izvađen mu je metak, a oporavak je nastavio u Beogradu, u Urgentnom centru.

Sofronijević je tada rekao da se nada da se tako nešto neće ponoviti nijednom Srbinu.

„Želim posebno da zahvalim mojoj braći sa severa koja su uz mene sve vreme i koja mi pomažu da prebrodim ovu muku. Daj Bože da se ovo nijednom Srbinu više ne desi, ne daj Bože deci, jer kada su upali kod nas nisu mislili ni na decu ni na stare, ni na mlade. Želim da moji sin i ćerka, Savo i Ana mogu normalno, kao i sva druga deca da se igraju sa vršnjacima kada izađu iz kuće, a ne da strahuju od metka. Mi smo nažalost na takav život navikli, ali naša deca nisu - da naši ljudi žive bezbedni, gde god da su i južno i severno od Ibra. Živela Srbija", istakao je tada Sofronijević.