Hašani: U rešavanje incidenta u Ranilugu uključeni svi nadležni organi

Ranilug-bačena eksplozivna naprava
Izvor: Kosovo Online

Potparol Kosovske policije za region Gnjilane Ismet Hašani je, povodom napada eksplozivnom napravom na lokal poslanika Srpske Liste Zorana Maksimovića, za Kosovo onlajn rekao da su sve nadležne službe izašle na teren i da su uključene u taj slučaj.

Hašani je istakao je da je incident policiji prijavljen danas u 14.15 sati, a da je do eksplozije došlo veče pre.

"Policijska stanica Ranilug je dana 6. avgusta 2023. godine oko 14.15 časova dobila informaciju da se sumnja da je u lokalu pod nazivom 'Kod Makse", u vlasništvu Z.M. (muškarac, kosovski Srbin) došlo do detonacije eksplozivne naprave. Sumnja se da se slučaj dogodio 5. avgusta oko 22:45 časova", rekao je Hašani.
 
Relevantne jedinice patrolne policije, istražitelji Policijske stanice Raniluga, regionalni istražitelji, uključujući Regionalno odjeljenje za tehnički kriminal i Jedinicu za rukovanje eksplozivnim ubojnim sredstvima, kako navodi, uključili su se u rešavanje slučaja.

Ističe da je sa mesta događaja saopšteno da u incidentu niko nije zadobio telesne povrede i da je naneta samo manja materijalna šteta.
 
"Okolnosti slučaja istražuju regionalni policijski istražitelji u punoj koordinaciji sa Državnim tužilaštvom", poručio je Hašani i naveo da vlasnik lokala u trenutku kada se incident dogodio nije bio na Kosovu.