Istrage protiv rukovodećih službenika Policijskog inspektorata Kosova

PIK
Izvor: Kallxo.com

U Policijskom inspektoratu Kosova (PIK) koji ima pet odeljenja, protiv svih pet direktora vodi se disciplinska istraga, prenosi Koha.

Miradije Keljmendi otpuštena je sa mesta izvršnog direktora pre nekoliko nedelja od strane vršioca dužnosti ministra unutrašnjih poslova Dželjalja Svečlje.

Na njeno mesto za vršioca dužnosti izvršnog direktora ove institucije postavljen je Edževit Nura.

Policijski inspektorijat osnovan je 2006. godine sa ciljem da nadgleda Kosovsku policiju.

Međutim, tokom ove godine u PIK-u se desilo par afera. Poslednjih godina se priča o korupcijskim aferama i amnestijama od istrage policijskih zvaničnika.

U poslednjih par godina jedan šef je podneo ostavku, dvojica su otpuštena, a samo je jedan završio svoj mandat.

Petar
22. Maj 2020.
Hapsenje iz maja prosle godine je samo bilo otvaranje puta sitnim kriminalcima sa severa da zajedno sa albancima iz KPS i Inspektorijata policije pocnu sa reketiranjem naroda na severu.
Takse, nestasica robe, koridori, pa onda izvestaji koji cure sve je to jasno
Mice
22. Maj 2020.
Kako li zaradisenpare Bardi Albert Sekriaca i Tara.
Malo im potrajalo
Milos
22. Maj 2020.
Znači ovi reketiraju reketaše. A njih reketira Vlada Kosova? Maligna, veštačka tvorevina, napravljena na organizovanom kriminalu. Samo podela i kineski zid izmedju nas i njih.
Biznismen ZP
22. Maj 2020.
Namnozavaju se za placanje kao gliste.
Odvajaj za Taru odvajaj za Mentora odvajaj za komandire,Ćamilu nikad dosta, sad i Zarko Kosovac se tu pita. Samo za njih da se radi pa mnogo je.
Samo za
PELET
23. Maj 2020.
To Joje, to legendo. Jedino ti umes da ga osvetlis, Njegos ti nije ravan. Pobeda je nasa.
Milos
23. Maj 2020.
Joje je blagajnik. Ima na jutub kako vodi Bardija i Taru po Zubinom potoku i prica ko treba da se reketira ko vozi robu.
PELET
23. Maj 2020.
Da si ti "policajac u bekstvu" pomogao narodu kao sto je Joje, dan danas bi bilo stanje pre onog kada ste vi tzv. "Kolasinski knezevi" izdali organizaciju i pucali na policiju. Bili ste sa Komandirom Zvezdanom i Janicijevicem, preko njih sa Lekicem i Bojicem.
Kako god, Joje je "narodna majka" a za vas iz Radic Polja to ne bi da kazem. Price o tome tek predstoje. Zamoljevate se samo da sacekate vas termin. Blesavo je da od lopova pravite patriote, mislim i da vi pojma nemate sta znaci ta rec.