Kancelarija za KiM: Novi napad na Srbe, zapaljen objekat porodice Jovanović kod Kosovske Vitine

Zapaljeni objekti u dvorištu porodične kuće porodice Jovanović
Izvor: Kancelarija za KiM

Sinoć oko 22 sata zapaljen je pomoćni objekat – plevnja porodice Jovanović u selu Mogila kod Кosovske Vitine, a porodična kuća je tom prilikom obijena, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

"U požaru srećom niko nije povređen, ali je pričinjena materijalna šteta. U trenutku izbijanja požara u kući i dvorišu nije bilo nikoga s obzirom da je glava porodice Blagoje Jovanović (73) nedavno preminuo, a njegova supruga Ljubinka (70) je otputovala kod sina u Smederevo", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, Kancelarija za KiM pomoći će porodici pokojnog Blagoja Jovanovića da sanira nastalu štetu.

"Ističemo da je ovo već drugi incident u naselju Кosovska Vitina u svega nekoliko dana. Prethodno je u utorak kamenovana Osnovna škola ’Mladen Marković’ u Vitini prlikom čega su polupani prozori na objektu, a nepoznati počinioci pokušali su da obiju i ulazna vrata. Nakon napada na maloletnu decu, izgrednici sada ne daju mira ni porodicama preminulih Srba", poručuju iz Kancelarije za KiM.

Kancelarija zahteva da počinioci ovog zločina budu otkriveni u najkraćem mogućem roku i insistira da prištinske institucije prekinu sa praksom nekažnjivosti zločina čije su mete Srbi i njihova imovina.

"Na ovaj način im se ugrožava ne samo bezbednost, unosi dodatni nemir i strah, već se ugrožava i egzistencija Srba koji žive na prostoru Kosova i Metohije", naglašava se u saopštenju.

Kancelarija za KiM podseća da su u prethodnih nedelju dana ponovo pojačani napadi i pritisci na Srbe u južnoj pokrajini.

"Svetomir Bačević je u Peći uhapšen bez ijednog dokaza za ratni zločin, Nenad Arsić je optužen na šest godina zatvora na osnovu iskaza lažnih svedoka, dok su nepoznati počinioci postavili znak na albanskom jeziku ’Naša crkva’  u blizini ostataka pravoslavne crkve u selu Suvo Grlo kod Srbice", podseća Kancelarija za KiM.

Ja
25. Decembar 2020.
20 godina mozda i vise to je bilo previse i svet vidi i ne spreci monstruozne ubice dokle ce sile lazi zlo i nepravde tom narodu da cinite?!!!!
Ja
25. Decembar 2020.
Dosta je bilo treba se spreciti albanske sile i monstrume!!!!!!!
Ja
25. Decembar 2020.
Srbi imaju pravo da se zale i da tuze monstruma jer on taj sto naroda nagovara na takve zlocine imate pravo da ga hapsite i sve te albanske monstrume sto sile i zlocine cine !!!!!!!
Xhevdet
25. Decembar 2020.
Kao u kafanu panda u peq