Kosovska policija: Ubijeno troje napadača, uhapšeno pet osoba, još jedan policajac lakše povređen

Banjska prevoz povređenog policajca
Izvor: Kosovo Online

Kosovska policija saopštila je da je bezbednosna situacija na području sela Banjska i dalje napeta i da se napadi vatrenim oružjem na policijske jedinice nastavljaju istim intenzitetom, "u zavisnosti od kretanja kriminalnih grupa". Navode da se policijske akcije sprovode prema planu i u skladu sa dešavanjima na terenu, te da tu, reagujući u samoodbrani na napade na policijske službenike, čiji su životi direktno ugroženi, u međuvremenu ubijena još dva napadača.

"Dosadašnje zvanične informacije potvrđuju ubistvo trojice napadača, hapšenje jednog napadača, kao i četvorice osumnjičenih kod kojih su pronađene radio-veze, kao i značajne količine oružja, municije i različite opreme“, navode iz Kosovske policije.

Dodaju da je jedan kosovski policajac tokom razmene vatre zadobio lakše povrede.

Kako se navodi, u policijskim akcijama u jednoj stambenoj lokaciji koju su koristili napadači pronađena je logistička oprema, sumnjiva vojna oruđa, vojna uniforma, kao i oružje i municija različitog kalibra, dok su policijske jedinice tokom rutinske kontrole vozila, na području sela Rudare, zaustavile četvoricu osumnjičenih kod kojih su zatečeni u nedozvoljenom posedu radio-veza, a za koje se sumnja da su povezani sa kriminalnim grupama.
 
"Policija Kosova nastavlja da poziva kriminalne grupe da se predaju pravosudnim organima i istovremeno poziva građane na saradnju sa organima za sprovođenje zakona, u interesu smirivanja situacije i opšte bezbednosti", stoji u saopštenju.
 
Dodaje se da se istraga i uviđaj lica mesta nastavljaju u saradnji i koordinaciji sa svim relevantnim institucijama, uključujući Policijski Inspektorat Kosova.