Majka Nikole Nedeljkovića: Moje dete ispašta za sve Srbe

Majka Nikole Nedeljkovića, Slobodanka
Izvor: Kosovo Online

Majka Nikole Nedeljkovića, koga je Sud u Prištini osudio na osam meseci zatvora, Slobodanka Nedeljković izjavila je da je presuda njenom sinu politička odluka.

Ona je vidno uznemirena, nakon odluke suda da njen sin bude osuđen na osam meseci zatvora, rekla da je uz lažne svedoke svako ko je bio na Gazimestanu mogao da bude osuđen.

"Nismo se nadali ovakvoj odluci, optuženo je dete bez ikakve krivice. Ovo što se njemu stavlja na teret je moglo da se stavi na teret bilo kome ko je bio na Gazimestanu. Doveli su lažne svedoke, sve je namešteno. Osam meseci zatvora, dete je student. Pa zar da se osudi zato što je držao zastvu", rekla je Nedeljković.

Ona je napomenula da Nedeljkovići kao porodica imaju prijatelje Albance i da Nikola ne mrzi nikoga.

"Mi imamo prijatelje Albance, pomagali smo albanskom detetu od dve godine da se leči, mi ne mrzimo Albance, nemamo ništa protiv albanskog naroda. Želim da me razumeju sve majke kako je meni sada. Moje dete ne mrzi nikoga, došao je na Kosovo da obiđe manastire, da pruži podršku Srbima na Kosovu. Ovo je skandal, čisti ispolitizovan slučaj. Svakako ročište bilo je povezano sa pregovorima Beograda i Prištine. Zar se na ovakav način svete svi Srbima, ne znam, ali moje dete ispašta za sve Srbe. Ovo pokazuje da svaki Srbin može da bude osuđen, samo što je neki policajac rekao da je nešto video", istakla je Slobodanka.

Nedeljković, koji je uhapšen na Vidovdan na Gazimestanu, bio je optužen za navodno "izazivanje etničke mržnje i netrpeljivost".

Njegov advokat Jovana Filipović najavila je da će uložiti žalbu na presudu Apelacionom sudu.