Nastavak provokacija, u Gojbulji ponovo ispisani grafiti OVK

OVK grafit
Izvor: Kosovo Online

Provokacije i incidenti u srpskim sredinama na Kosovu se nastavljaju, a protekle noću u Gojbulji kod Vučitrna ponovo su na zidovima ispisani grafiti OVK, potvrdio je za Kosovo Onlajn predsednik Privremenog organa opštine Vučitrn Aca Mišić.

"Jutros sam dobio informacije da su noćas ponovo ispisani grafiti OVK. Ovo je pokazatelj kako policija radi i kakav je njihov sistem i cilj“, izjavio je Mišić.

Mišić ističe da ga plaši to što policija ne radi svoj posao i kaže da ne sumnja da bi policija radila svoj posao kada bi dobila naređenje od pretpostavljenih.

"Kada prijavimo policiji oni kažu da će da obilaze teren, ali to se ne dešava i mi smo siti tih obećanja. Ovo je pritisak koji se dešava više od dve decenije. Policija bi možda i radila svoj posao ali kada im pretpostavljeni kaže 'ne' policajcima su ruke vezane“, kaže Mišić.

On podseća da je juče tokom posete selu oficir za vezu s Prištinom Dejan Pavićević zatražio da se rasporede policajci u srpskim sredinama gde su Srbi izloženi napadima i zastrašivanju, ali da su jutrošnji grafiti najbolji dokaz koliko je ovo shvaćeno ozbiljno i šta je preduzeto.

"Policija Vučitrna je na samo tri kilometra odavde i ništa nisu učinili. Ovo ne rade ljudi koji žive ovde u okolini. To je grupa koja dolazi sa strane jer ovo se u njihovim krugovima smatra za hrabrost, uzvišeni čin“, zaključuje Mišić.

Podsetimo, juče je usred bela dana grupa mlađih Albanaca na zgradi osnovne škole u Gojbulji ispisala grafite OVK i nacrtala albansku zastavu.