Novi detalji akcije "Brezovica": Danas uhapšeno sedmoro, ukupno 17 ljudi

Bedri Haljimi - hapšenje
Izvor: Ekonomia Online

U današnjoj akciji koja se odvijala na više lokacija na Kosovu uhapšeno je sedam osoba, te je sada ukupno 17 uhapšenih u slučaju "Brezovica", prenosi Reporteri.

Kosovska policija saopštila je da je današnja akcija nastavak one koja je pokrenuta 21. decembra prošle godine, zbog sumnje da za primanje mita i zloupotrebu službenog položaja u vezi sa izgradnjom na Brezovici.

Sumnje u građevinske malverzacije na Brezovici navele su Osnovno tužilaštvo u Uroševcu i Kosovsku policiju da danas izvrše raciju na još tri lokacije.

Osim u Prištini i Uroševcu gde je uhapšeno petori, pripadnici policije su dve osobe uhapsili i u Ministarstvu životne sredine, prostornog planiranja i infrastrukture.

Među uhapšenima je i glavni inspektor tog ministarstva Bedri Halimi.

Policijska akcija "Brezovica" počela je 21. decembra prošle godine, kada je uhapšeno 10 osoba i zaplenjena 61.00 evra i osam automobila.

Među uhapšenima je tada bio i bivši predsednik opštine Šrtrpce Bratislav Nikolić si kao i još nekoliko funkcionera i vlasnika preduzeća iz tog mesta.

Nikolić se sumnjiči da je za nezakonito izdate dozvole za izgradnju objekata na Brezovici, u opštini Štrpce, pribavio materijalnu korist od milion evra, piše Reporteri.