Odloženo prvo ročište u predmetu bacanja suzavca u Skupštini Kosova 2016. godine

Osnovni sud u Prištini
Izvor: Kosovo Online

Prvo ročište zbog bacanja suzavca u Skupštini Kosova protiv Aljbuljene Hadžiu, Palja Ljekaja, Bese Baftiu i Donike Kadaj Bujupi, optuženih za krivično delo nelegalno posedovanje oružja, zakazano za danas, odloženo je zbog nedostatka dokaza iz spisa predmeta, prenosi Koha. 

Advokat Arianit Koci rekao je da ne poseduje kompletnu dokumentaciju, jer mu tužilaštvo nije dostavilo sve dokaze iz spisa predmeta.

"Nema potvrde o privremenom primanju predmeta 19. februara 2016. godine i fotodokumentaciji koju je podnelo tužilaštvo!, rekao je Koci.

Hadžiu i Baftiu su takođe izjavili da nisu dobili kompletne dokaze iz spisa predmeta.

"Ni meni nisu dostavljeni dokazi i spisi iz predmeta, nikada nisam negirala svoje postupke, politika nije bitna ako postoje dokazi jer je važno da se ovaj proces zaključi", rekla je Hadžiu.

Tužilac Iljaz Bećiri je rekao da ima saznanja, da su branioci optuženih dobili spis predmeta. Tužilaštvo je februara, 2016. godine podiglo optužnicuu ovom slučaju..

Optužnica se odnosi na vreme kada su se, tada opozicione stranke Pokreta Samoopredeljenje, Alijansa za budućnost Kosova i Nisma usprotivile sporazumu o demarkaciji granice između Kosova i Crne Gore i sporazumu Beograda i Prištine o uspostavljanju Zajednice srpskih opština.