Određen pritvor lekarima i apotekarima uhapšenim u Sremskoj Mitrovici i Novom Pazaru

sudija
Izvor: Gazeta Express

Uhapšenim lekarima i apotekarima na teritoriji Sremske Mitrovice i Novog Pazara, zbog sumnje da su u Srbiji i na Kosovu zloupotrebljavali izdavanje lekova, određen je pritvor. Osumnjičeni se terete da su organizovali dve kriminalne grupe, jednu čiji su pripadnici bili zaposleni u Domu zdravlja "Donja Gušterica" na Kosovu, i drugu, čiji su pripadnici bili odgovorna lica u apotekama na teritoriji centralne Srbije i Vojvodine, prenose Novosti.

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu, Posebno odeljenje za organizovani kriminal je 19. oktobra 2023. godine doneo rešenje kojim je prema okrivljenima Z.S., O.Š., M.J., S.Z. i S.Z. odredio pritvor, koji im po tom rešenju može trajati najduže 30 dana.

Pritvor je prema okrivljenima Z.S., O.Š., M.J., S.Z. i S.Z. određen iz zakonskih razloga, odnosno jer postoje određene okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke.

Okrivljenima Z.S. i O.Š. na teret je stavljeno izvršenje krivičnog dela Udruživanje radi vršenja krivičnih dela i zloupotreba službenog položaja.

Okrivljenoj M.J. na teret je stavljeno izvršenje krivičnog dela Udruživanje radi vršenja krivičnih dela i zloupotreba položaja odgovornog lica, a okrivljenima S.Z. i S.Z. na teret je stavljeno izvršenje krivičnog dela Udruživanje radi vršenja krivičnih dela i zloupotreba položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu.

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu – Posebno odeljenje za organizovani kriminal, u roku od tri dana od prijema rešenja.