Policija obezbeđuje zgradu Kliničkog centra u Prištini

Klinički centar Priština
Izvor: Info - KS

Specijalna jedinica kosovske policije patrolira dvorištem Univerzitetskog kliničkog centra u Prištini kako bi osigurala ovo područje, nakon dojave o mogućem napadu, prenosi Reporteri.

Kako navodi taj medij, Kosovska policija je preduzela potrebne bezbednosne mere.

"Kosovska policija je blagovremeno preduzela preventivne i bezbednosne mere, nakon upućene pretnje. Situacija je ocenjena kao mirna i nema mesta za bilo kakvu zabrinutost građana", navodi se u odgovoru policije.

Akcija policije sprovodi se i u drugim sredinama na Kosovu. U Severnoj Mitrovici, kako je javio Kosovo Onlajn, policija od ranih jutranjih sati pretresa vozila na ulazu u Klinički centar u tom gradu.

Kako je za Kosovo Onlajn potvrdio Zamenik direktora Kosovske policije za region Sever Besim Hoti, u toku je akcija koja se odvija na čitavom Kosovu.

"Policiji se javila jedna osoba koja je zapretila da će da napadne nekoga u bolnici, ali kako ovo lice nije naznačilo o kome se radi i u kom gradu će izvesti napad, policija iz preventivnih razloga vrši obezbeđivanje bolnica na celom Kosovu dok ne sazna više podataka", rekao je Hoti.