Policija zaplenila oružje i municiju u selu kod Lipljana

oružje
Izvor: Indeksonline

Policija za region Prištine, na ulazu u selo Šale u opštini Lipljan zaustavila je automobil Opel Astra kosovskih registarskih oznaka i nakon detaljne kontrole uspela je da pronađe i zapleni oružje i municiju, prenosi Indeks onlajn.

Kako se navodi u saopštenju policije, privedena su dvojica osumnjičenih.

"Osumnjičeni muškarci, V. Z(30) i M. K(25) sprovedeni su do policijske stanice i protiv njih je pokrenut postupak zbog neovlašćenog posedovanja, kontrole ili posedovanja oružja, a u dogovoru sa javnim tužiocem dalje su procesuirani“, kaže se u saopštenju.

Kako se dalje navodi, zaplenjeno je više komada oružja, kao i minicije.

"U okviru preventivnog rada, preduzet je niz istražnih i operativnih radnji koje su posebno rezultirale pronalaženjem oružja i municije, kao i identifikacijom njihovih posednika. Zaplenjeno je jedno automatsko oružje AK47, jedan Zastava pištolj, kalibra 9 mm, tri komada kasete kalibra 7,62 mm, jedan optički uređaj za oružje“, objašnjeno je u saopštenju.

Kako se navodi, policija regiona Prištine, u cilju garantovanja i održavanja javnog reda i mira, kao i sprečavanja krivičnih dela, organizovala je svoj rad na svim nivoima stanica i jedinica kako bi stvorila bezbedne okolnosti za sve građane zemlje.

"Stoga uveravamo građane da će policijske strukture Regionalne policijske uprave u Prištini, u okviru svojih aktivnosti na ispunjavanju misije garantovanja javnog reda i bezbednosti, biti neprestano angažovane na sprečavanju i suzbijanju kriminalnih radnji i pred pravdom lica umešanih u kriminalne radnje“, zaključeno je u saopštenju.

Vladan
24. Novembar 2020.
To je selo Sedlare! A ne Shalle kako vi mislite. Pogledajte u neku geografsku kartu pre nego lupetate! Ciji je ovo sajt kad tako pisete?