Premetačina u kući Stanojevića u Babinom Mostu: Lopovi odneli 1.500 evra i nakit

Premetačina u kući Stanojevića u Babinom Mostu
Izvor: Kosovo Online

Nepoznati pljačkaši, koji su juče provalili u kuću porodice Stanojević u Babinom Mostu, dok su ukućani obrađivali baštu nedaleko od kuće, odneli su 1.500 evra i zlatan nakit.

Kada su se Stanojevići vratili iz bašte, ugledali su razbacane stvari.

"Nikada nam se ovo nije desilo. Evo sva se tresem i još drhtim kada sam ušla u sobu i videla lom, katastrofa", rekla je vidno potresena Dušica Stanojević.

Kuća Stanojevića se nalazi u centru Babinog Mosta. Pljačka se, kako sumnjaju, desila juče u popodnevnim satima.

"Pozvali smo Kosovsku policiju, došli su, kao napravili neki izveštaj i otišli. Vidim da od toga nema ništa. Rekao sam im bolje da vas nisam zvao. To što su našli uzeli su. Nema sobe koja nije okrenuta", kaže Staniša Stanojević.

Selo Babin Most nalazi se pored magistralnog puta Priština-Kosovska Mitrovica i pripada opštini Obilić. Meštani tog sela često su na meti pljačkaša.

"Ovako se ne živi, ovde, i s ovim uslovima, teško. Da ti neko uđe u kuću, to nema nigde", rekao je plačnim glasom Stanojević.

Pljačkaši su ukrali 1.500 evra i zlatan nakit. Novčanice u dinarima nisu odneli. Stanojevići su i prethodnih godina bili na meti vandala. Iz rezervoara autobusa njihove autotransportne firme lopovi su iscrpili i ukrali naftu.

Mali Mrav
25. Jun 2021.
Ja se pitam jel se to samo dešava Srbima u Kosovu ili i Albancima. A drugo pitanje je jel se tako nešto dešava i u Srbiji. ???