Samoubistvo u zatvoru u Lipljanu, ministar pravde zahteva istragu

zatvor - ilustracija
Izvor: Facebook

Ministar pravde Seljim Seljimi zahteva da se pokrene istraga i ispitaju okolnosti koje su dovele do samoubistva zatvorenice u zatvoru u Lipljanu, prenosi Koha.

„Zabrinuti smo zbog tragičnog slučaja danas u Ženskom zatvorskom centru u Lipljanu, gde je zatvorenica, kako se sumnja, izvršila samoubistvo vešanjem. Odmah smo sa generalnim direktorom naredili istragu uzroka koji su doveli do toga", kazao je Seljimi.

Ministar je naveo da prema rečima osoblja zatvorenica nije pokazivala znakove koji bi upozoravali na takav sled događaja.

"Posle istrage i lekarskog izveštaja, koji se priprema, bićemo više obavešteni o slučaju", kazao je Seljimi.

U međuvremenu, Kazneno-popravna služba Kosova kaže da ništa što bi pokazalo da bi se mogla odlučiti na takav čin.

"Od trenutka prijema, osuđena je stavljena na prijemni tretman, odnosno u inicijalni režim prema Operativnom planu KCS-a i preporukama i smernicama Odeljenja za zdravstvo... Psiholog i socijalni radnik stalno su je pregledali i nikada nisu izrazili zabrinutost. Osoba o kojoj je reč osuđena je za krivično delo: neovlašćeno posedovanje narkotika. O slučaju su obavešteni kosovska policija i tužilac koji su izašli na lice mesta i istražuju slučaj", rečeno je iz te službe.

Radi se o osobi osuđenoj za trgovinu narkoticima na zatvorsku kaznu od godinu i po.