Suspendovan čuvar, pokušao da unese opojne supstance u zatvor

zatvori
Izvor: Indeksonline

Kazneno-popravna služba Kosova saopštila je da je danas oko 14 časova na osnovu preliminarnih informacija, uspela da spreči unošenje sumnjive opojne supstance u Pritvorski centar u Prištini, prenosi Reporteri.

Zbog sumnje za distribuciju sumnjive opojne supstance suspendovan je zatvorski policajac.

"Po dobijanju informacije da je popravni službenik osumnjičen za distribuciju sumnjive opojne supstance u Prištinskom pritvorskom centru, odmah su preduzete potrebne radnje od strane odgovornog osoblja obezbeđenja, koje je lociralo mesto, materijalne dokaze i osumnjičenog zvaničnika", navodi se u saopštenju Kosovske popravne službe.

Dodaje se da je o slučaju obaveštena Jedinica za borbu protiv narkotika kosovske policije koja je izašla na lice mesta.

"Osumnjičeni je uhapšen i sproveden u policijsku stanicu na razgovor. Takođe, policija je zaplenila sumnjivu opojnu supstancu za dalje ispitivanje", navodi se u saopštenju.

Ističe e da je osumnjičeni suspesndovan i da je protiv njega pokrenut interni disciplinski postupak.

"Kazneno-popravna služba Kosova ostaje posvećena borbi protiv negativnih pojava, uključujući borbu protiv krijumčarenja, opojnih droga, korupcije i zloupotrebe službenog položaja, i ni na koji način neće dozvoliti da kaznene ustanove ugroze takve pojave i radnje", naglašava se u saopštenju.