Uhapšeno 50 policajaca zbog sumnje da su primali mito

Kosovska policija
Izvor: Gazeta Express

U jutrošnjoj akciji Policijskog inspektorata Kosova, uhapšeno je 50 policijskih službenika zbog sumnje da su primali mito i zloupotrebili službeni položaj, prenosi Reporteri.

Akcija je sprovedena u saradnji sa Specijalnim tužilaštvom u ranim jutarnjim satima u nekoliko mesta u opštini Đakovica.

Kako se navodi u saopštenju, uhapšeni su i policajci na visokim položajima.

Arber Beka iz Policijskog inspektorata Kosova kaže da je današnjoj akciji prethodila istraga od oko godinu dana zbog sumnje da je veći broj policajaca umešan u nezakonite radnje u vezi sa krivičnim delima. "podmićivanje" i "zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja".

"Ova istraga se vodi u punoj koordinaciji sa Specijalnim tužilaštvom Kosova, uključujući tajne istražne mere i saradnju sa drugim agencijama. Policijski inspektorat će i dalje biti posvećen preduzimanju akcija u cilju jačanja integriteta policije, dok će ostali dodatni detalji u vezi sa tokom ove akcije biti objavljeni danas u popodnevnim satima", rekao je Beka.

Među uhapšenima su i dva policijska poručnika - Ramiz Ahmeti iz Kline, koji radi kao komandir Ćafa Prušit i Džavit Ljokaj iz Đakovice, koji radi kao komandant  prelaza Vrbnica, prenosi Ekonomija onlajn.

Kako se navodi u akciji je učestvovala i Kosovska obaveštajna agencija (KIA).