Za Ivanovićevo ubistvo biće optuženo šest osoba, ne i Milan Radoičić

Mesto ubistva Olivera Ivanovića
Izvor: © Kosovo Online

Ne očekuje se da će potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić biti deo optužnice za ubistvo Olivera Ivanovića, javlja večeras KTV a prenosi Koha. Iako je za Radoičićem raspisan međunarodni nalog za hapšenje, tužilaštvo je potvrdilo za KTV da trenutno neće biti optužen za ovaj slučaj.

Prema rečima tužioca koji vodi istragu, Sulj Hodže, optužnicom će biti obuhvaćeno šest osoba za koje se sumnja da su pomagale u ubistvu Ivanovića. 

Hodža kaže da se veruje da su identifikovali jednu od dve osobe, čije je slike policija dan ranije objavila i zatražila informacije od građana.

Međutim njihova imena su kasnije javno spomenuta u Beogradu od strane predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je rekao da se radi o studentima u Mitrovici i koji nemaju veze sa ubistvom Ivanovića. 

Prema Hodži, ove osobe su, navodno, pratile Ivanovića nekoliko minuta pre nego što je on ubijen.

U međuvremenu, Marko Rošić, jedan od prvih pritvorenika u vezi sa ovim slučajem i koji je u zatvoru visoke bezbednosti, prema rečima njegovog advokata, pokušao je da izvrši samoubistvo.

Oliver Ivanović ubijen je ispred stranačkih prostorija Građanske inicijative SDP u Severnoj Mitrovici sa 6 metaka 16. januara 2018. godine.

Tri osobe su još uvek u pritvoru zbog ovog ubistva, dok je kosovsko tužilaštvo u ovom periodu proširilo istrage i na mnoge druge, uključujući i kolege bivšeg lidera SDP-a, za koga KTV navodi, da je bio otvoreni protivnik beogradske politike prema Kosovu.

Kosovo Onlajn je pre dva dana javio da je kosovski specijalni tužilac Sulj Hodža podigao optužnice protiv Nedeljka Spasojevića i Marka Rošića. 

Spasojević i Rošić su, kako saznaje Kosovo Onlajn, optuženi za pomaganje u ubistvu Olivera Ivanovića po nalogu Milana Radoičića.