Žena sa Kosova osuđena u Švajcarskoj na 14 godina zatvora jer je pokušala da ubije supruga

Cirih-sud
Izvor: GazzetaExpress

Vrhovni sud kantona Cirih osudio je ženu sa Kosova na 14 godina zatvora, zbog pokušaja ubistva supruga, prenosi Gazeta ekspres.

Žena koja će kaznu služiti na Kosovu, početkom aprila 2018. pokušala je da otruje svog supruga, kako to nije uspelo, pokušala je da ga zadavi kablom.

Sud ju je osudio na 14 godina zatvora i 12-godišnju deportaciju iz Švajcarske. Zabrana ulaska u Švajcarsku uvedena je u šengenski informacioni sistem i time se odnosi na ceo šengenski prostor.

Presuda Višeg suda još nije pravosnažna pa se može preneti na Savezni sud. Tužilac je za ženu tražio 16 godina zatvora. Kada je u pitanju nje suprug sud je tražio kaznu od četiri godine zatvora zbog silovanja, seksualnog napada i drugih krivičnih dela. Advokati obe strane u parnici zahtevali su oslobađanje svojih klijenata.

Suprug je osuđen na pet meseci zatvora, između ostalog, zbog prevare. On nije prijavio nekretnine koje ima na Kosovu. Međutim, oslobođen je glavnih optužbi za silovanje i seksualni napad zbog nedostatka dokaza.