Grenel: Izbori u Srbiji važni, rekordan broj posmatrača - bez nasilja i destabilizacije

Novi Sad_231024_Ričard Grenel 07
Izvor: Kosovo Online

Nekadašnji izaslanik američkog predsednika za dijalog Srbije i Kosova Ričard Grenel ocenio je da su današnji izbori u Srbiji veoma važni za građane Srbije i čitavog regiona, i konstatovao da je prisutan rekordan broj posmatrača, te da ne bi trebalo da bude nasilja ili destabilizacije ni sa jedne strane.

Napomenuo je da izbore u Srbiji prati rekordan broj međunarodnih posmatrača i da očekuje da se taj demokratski proces odvija mirno.

"Postoji rekordan broj međunarodnih posmatrača za današnju rekordnu izlaznost. Svet gleda. Ne bi trebalo da bude nasilja ili destabilizacije sa bilo čije strane. Neka se demokratski proces odvija mirno", istakao je Grenel na  društvenoj mreži "X".

On je naveo da je Srbija napravila "dramatičan napredak" kada je reč o saradnji sa zapadnim silama.

"Današnji srpski izbori su veoma važni za građane Srbije i čitavog regiona. Odnos SAD i Srbije je izuzetno važan za Ameriku – moramo da nastavimo sadašnjim putem pomoći Srbiji da se udalji od Rusije ka Zapadu. Napravili su dramatičan napredak tokom poslednjih godina i dok mi još imamo posla, Kina postaje još agresivnija u regionu", ukazao je Grenel.