Vujičić: Bogdanović nastavlja da obmanjuje javnost

Danijela Vujičić
Izvor: Kosovo Online

Kandidatkinja za poslanika sa liste “Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane” Danijela Vujičić izjavila je da potpredsednik SDS i nekadašnji ministar za Kosovo, sa liste ”Dobro jutro Srbijo” Goran Bogdanović nastavlja da izmišlja i obmanjuje javnost, jer nema sa čim da izađe pred narod.

"A, kada se usudi zarad spota, ali samo spota da se javi iz Leposavića kako bi poželeo 'Dobro jutro Srbijo', narodu se smrkne kad se sete njegove politike ministrovanja za KIM. Ili kako on voli da  kaže "crno bez belog". Istina ima jedno lice, ali se na njegovom zato obrazi razvlače. Dok kao pevac pokušava da najavi buđenje narodu na KiM  zaboravio je da je srpski narod budan i otrežnjen već 11 godina od njihove štetne politike. Nisi trebao da se zamaraš da dolaziš za 2 minuta ničega što si uradio”, poručila je Vujičić.

Dodaje da i to što je Bogdanoviću predstavio javnosti, da je navodno urađeno od 2008. do 2012. godine, neistina od koje, kaže, "nije ni pocrveneo".

“Da te podsetim. Šta si uradio da nateraš Tadića da ne krši Ustav, dok je molio da se odloži priznanje KIM zbog dolaska na vlast? I bi vlast koja je stavila  zastavu države na pola koplja! Dobro jutro Gorane, znamo da ste nas prodali. Koliko si puta dolazio na KiM? Od linča dobrodošlice ne tako davne 2011. godine pobegao si glavom bez obzira od naroda kog tad i sada lažeš. Zbog tvoje politike zbog koje ste "pobedili" na KIM od 2008. kada je Kosovo proglasilo nezavisnost do Sporazuma o slobodi kretanja, ličnih karata, carinskog pečata koji potpisuje, naravno tvoj Borko.  Umesto da pomažes narod, ti si vraćao novac u budžet za pljačkaški džep tvojih nalogodavaca a Srbima na KiM smanjivao "kosovski dodatak". Koliko koštaju u zbiru te tvoje navodne hale i dve balon sale, dok za manastire i obnovljene svetinje zarad vlasti lažeš jer ti ništa nije sveto”, navela je ona.

Istakla je da je Kancelarija za Kosovo i Metohiju, samo za poslednje tri godine rekonstruisala i sanirala 40 vrtića, škola i isturenih odeljenja, otvorila pet novih vrtića i dve nove škole.

“Ukupno je u zdravstvu posao dobilo 607 lekara i medicinskih sestara s KiM, rekonstruisano je 30 ambulanti, dok je od dolaska Aleksandra Vučića na vlast izgrađeno i kapitalno rekonstruisano 4.340 stambenih jedinica, 35 obnovljenih crkva i manastira SPC uz brojne druge kapitalne projekte poput povratničkog naselja Sunčana dolina. Mimo svih opredeljenih i uloženih sredstava na predlog predsednika Aleksandra Vučića izdvojeno je još dodatnih 28 miliona evra za ekonomsko osnaživanje nezaposlenih lica, socijalnih kategorija, unapređenje rada zdravstvenih ustanovama kao i za podsticaje mladim bračnim parovima”, kaže Vujičić i poručila Bogdanoviću:

"Ne da ne možeš da okrečiš ono sto je Vučić napravio nego ni da izgovoriš cifre koje je uložio za bolji život naših ljudi na KiM. Od tvog 'Dobro jutro' ne desi se ni dan".