Bregović nastupio na Svetskoj izložbi u Dubaiju za doček pravoslavne Nove godine

Goran Bregović
Izvor: KoSSev

Svetski poznati muzičar i njegov, nadaleko čuveni "Orkestar za svadbe i sahrane", nastupio je večeras pred nekoliko hiljada ljudi na Svetskoj izložbi u Dubaiju, čime je proslavljena pravoslavna Nova godina, prenosi Tanjug.

Bregović je sa svojim mnogobrojnim orkestrom u okviru predstavljanja Srbije na Expo 2020 Dubai nastupio na jednoj od najvećih scena na toj manifestaciji, a u publici su bili posetioci sa svih kontinenata koji su plesali i pevali. 

Bregović je pre nastupa publici poručio da je veoma ponosan što je nastupio na Svetskoj izložbi Expo 2020 u Dubaiju i to baš za pravoslavnu Novu godinu.

"Kao što sam i verovao, provod je bio nezaboravan. Moja muzika je vesela, poziva ljude na igru, na radost, bez obzira koje god da su vere ili nacije i publika u Dubaiju je to i prepoznala i odgovorila najlepšim emocijama", kazao je Bregović.

Bregović je pre koncerta imao prilike i da poseti Paviljon Srbije na Svetskoj izložbi, sa koga je izašao sa najlepšim utiscima.

"Što sam više obilazio Paviljon Srbije, sve sam bio uvereniji da bi ovaj Paviljon trebalo da putuje i po Srbiji. Verujem da premalo znamo o vinčanskoj kulturi, koja je bila jedno čudo, o našim naučnicima i umetnicima: Tesli, Milankoviću, Andriću. Mislim da ko god dođe na Paviljon Srbije otkriće ovde nešto novo i zainteresovaće se za našu zemlju. Mislim da treba da budemo zahvalni Emiratima koju su u ovo teško vreme omogućili da se svet susretne na jednom mestu", istakao je Bregović.

Bregović je publiku u Dubaiju dočekao tradicionalno obučen u belo, sedeći između svog pojačala i kompjutera sa električnom gitarom u ruci i svojom šarolikom ekipom na sceni.

Nastupom Gorana Bregovića na Svetskoj izložbi u Dubaiju, Srbija je predstavila muziku Balkana koja ne poznaje granice, žanrove, tipove i religije - muziku koja jednom rečju spaja.