Rama: Albanci koji osporavaju Bregovića isti su kao Srbi koji vređaju Dua Lipu

edi rama.jpg

Premijer Albanije Edi Rama osvrnuo se na sinoćna dešavanja na koncertu Gorana Bregovića na festival u Korči, ali i reakcijama albanske javnosti danima unazad.

Rama je na Fejsbuku napisao da su oni koji su sinoć bacilli suzavac tokom trajanja koncerta Bregovića u Korči isti kao Srbi koji osporavaju i na društvenim mrežama vređaju pevačicu sa Kosova Dua Lipu.

On je rekao da optužbe na račun Bregovića da je veličao ratne zločine nisu utemeljene na istini i da “niko, nigde, nije dao nijedan jedini dokaz koji bi opravdao srednjovekovnu histeriju koja je izbila protiv jednog od najneobičnijih muzičara na Balkanu”.

“To je bila fašistička histerija, sramna za evropsko državljanstvo Albanaca, za našu istoriju i tradiciju, koja se, nažalost, nimalo nije razlikovala od linčerske histerije fašističkih grupa svuda u svetu. Gde je razlika, na primer, sa onima u Srbiji koji se ljute na Dua Lipu i koriste najprljaviji rečnik na svojim društvenim mrežama, samo zato što je ponosna kosovska Albanka, koja izlazi umotana u obe zastave naših zemalja”, napisao je Rama.

On je naglasio da je razlika u tome “što prvi psuju na srpskom, dok drugi izgovaraju uvrede i psovke na albanskom”.

“Obe strane verno pripadaju niskoj ljudskoj kategoriji slepih mrzitelja, kojima je ovaj svet video samo svađe, gde god i kad god je uspeo da nametne svoje slepilo društvu”, zaključio je Rama.