Glumici Ivani Kovačević nagrada na "Danima Zorana Radmilovića"

Ivana Kovačević
Izvor: Uručenje nagrade glumici Ivani Kovačević (Foto NPP)

Ivana Kovačević, glumica Narodnog pozorišta Priština sa sedištem u Gračanici, nagrađena je na festivalu "Dani Zorana Radmilovića" u Zaječaru za ulogu Hekube u predstavi "Žene iz Troje" Nebojše Bradića, prenosi RTV Kim.

Festival "Dani Zorana Radmilovića" u Zaječaru, 29. po redu, otvorio je glumac Enver Petrovci. Prve večeri  publici su se predstavili domaći i glumci Narodnog pozorišta Priština predstavom "Žene iz Troje".

Prištinsko pozorište ovu predstavu, inače radi u kooprodukciji sa Narodnim pozorištem Timočke Krajine "Zoran Radmilović".

Već prve večeri festivala dodeljena je i nagrada. Žiri na čijem čelu je Dr Miroslav Radonjić, glumici Prištinskog pozorišta Ivani Kovačević dodelio je prestižnu nagradu "Zoranov brk". 

"Sigurna sam da ne postoji osoba koja ne zna ko je Zoran Radmilović i koliki trag je ostavio u našim pozorištima, televiziji i filmu, te samim tim dobiti 'Zoranov brk' na Festivalu 'Dani Zorana Radmilovića' je nagrada koja naravno znači. Ona je jedna vrsta potvrde moje lične i glumačke posvećenosti, ali i motivacija za još bolji rad i posvećenost ovoj profesiji", kazala je nagrađena glumica u izjavi za RTV Kim.

Predstava "Žene iz Troje" nije u konkurenciji za glavne nagrade, ali je prošle godine, prema oceni pozorišne kritike, uvrštena u 10 najboljih u Srbiji.

"Žene iz Troje" prethodno su osvojile i Specijalnu nagradu za scenski govor na Festivalu Novi tvrđava teatar u Čortanovcima, a poto je usledila i nagrada za najbolje korišćenu muzikuna Nišvil džez teatarskom festivalu u Nišu.