Izašao CD virtuoza: Jecaji ljubavi i nade sa Kosova

Foto - CD virtuoza
Izvor: Privatna arhiva

O tome „Gde se ljubav rađa“, u 23 pesme sa mirisom Kosova, govore pesnik Ranko Đinović, glumac Raša Bukvić i gitarista virtuoz Uroš Dojčinović, svako svojim jezikom na novom CD–u, pišu "Novosti".

Otvara se pesmom „U predvečerje Vidovdana“, a zatvara se pesmom „Posle molitve“. Govori se o ljubavi, povečerjima i svetinjama na Kosovu, vetrovima sa Juničkih planina, žuborima Drima i Bistrice.

„Ranko Đinović brani svetinju Kosova molitvama i tužiljkama, a kosovsku svetinju ne čine samo crkve i manastiri nego svaka vlas one krvave trave. U molitvama i tužiljkama za Kosovom nema mesta nikakvoj laži i nijednoj reči bez ugleda i značaja“, reči su Matije Bećkovića o poeziji ovog pesnika izgnanika sa Kosova.

Đinović za „Novosti“ kaže da je i ovu „zbirku jecaja“, ljubavi i nade sa Kosova napisao „da ne zaboravi sebe“ tokom svog privremenog prebivališta u Beogradu.

„Raša, Uroš i ja smo ljudi sličnog poetskog mentaliteta i dugo smo pričali pre nego što smo seli da snimimo disk. Želeli smo da ponudimo ljudima lirsku eksploziju emocija i zvuka sa našeg Kosova i Metohije. Ne želim da nas hvalim, ali kada smo završili rad u stidiju, snimljeni materijal smo zajedno preslušavali mnogo duže nego što smo ga snimali. Raša i Uroš mi vele da još nisu prestali da osluškuju“, poručuje Đinović.

Izdanje „Poetsko veče na CD“, objavljeno je uz podršku Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Mark
24. Avgust 2020.
Da pita serbia oni kaze serbia do tokia haha smesni narod viste cirkuz balkana