Kabaretska predstava "Čeznem da Vam kažem" u ponedeljak u Gračanici

Dom kulture ,,Gračanica” i Narodno pozorište Priština prikazaće u ponedeljak 03. aprila predstavu ,,Čeznem da Vam kažem” autora Milorada Damjanovića.

Kako se navodi u saopštenju organizatora, predstava se rodila se kao želja da se na duhovit, autoironičan i prijemčiv način publika seti i oživi sećanja na neka druga vremena, kojih se uglavnom sećamo sa setom.

"Prvak drame Beogradskog dramskog pozorišta, Milorad Damjanović, provešće publiku kroz uspomene na detinjstvo, Jugoslaviju, studentske dane, početak karijere, ali i savremeno doba u kome živimo. Svaka od celina, upotpunjena je poezijom, koja je na neki način obeležila periode o kojima će glumac govoriti, ali i najvažnijim pesmama, koje predstavljaju bisere srpske poezije. Program ovog kabarea, pored njegove centralne priče, prati anđeoski glas Nataše Radovanović, soprana Opere Narodnog pozorišta u Beogradu, koja će pevati pop, evergrin i džez pesme koje su obeležile sve generacije. „Čeznem da vam kažem“, je duhovito, zanimljivo i emotivno putovanje kroz ono što jesmo, ono što su naši roditelji i ljudi oko nas. Priča svih nas, ispričana i otpevana kroz reči onih na koje smo najviše ponosni kao što su Vasko Popa, Desanka Maksimović, Jovan Dučić, Miroslav Antić…", dodaje se u saopštenju.

Učestvuju Milorad Damjanović, prvak drame Beogradskog dramskog pozorišta, Nataša Radovanović, sopran, stalna članica Opere Narodnog pozorišta u Beogradu, Pavle Joksimović, pijanista. Specijalni gosti su Mina Lazarević i Stevan Piale.

Predstava počinje u ponedeljak u 20 sati.