Književno veče Milana Kneževića sutra u Gračanici

Milan Knežević
Izvor: Dom kulture Gračanica

Dom kulture „Gračanica“ i Društvo književnika Kosova i Metohije organizuju književni portret Milana Kneževića u utorak sa početkom u 19 časova. Ovom prilikom Kneževiću će biti uručeno ugledno priznanje za književno stvaralaštvo, očuvanje srpskog jezika i kulture, Društva književnika Kosova i Metohije „Velika Gramata“.

Kako se navodi u saopštenju Doma Kulture, povod za organizovanjem portreta Milana Kneževića je zbirka izabranih i novih pesama „Robijaški refreni“ koja se pojavila 2020. godine, a kojom se sumira jedna etapa njegove poezije i naznačuje nova.

Milan Кnežević rođen je u Podgorici 1980. godine, pesnik je i političar. Diplomirao je srpski jezik i južnoslovensku književnost na Filozofskom fakultetu u Nikšiću. Objavio je zbirke poezije: „Deponija snova“ (2007), „Avlija bivših“ (2011), „Dnevnik sitnih grehova“ (2014), „Elektronska identifikacija birača“ (2016), „Nijemi dijalozi“ (2017), „Robijaški refreni“ (2020) i roman „Obala nesanice“ (2021). Dobitnik je Ordena srpske zastave 2022. godine i nagrade „Radoje Domanović“ 2022. Osnivač je i predsednik Demokratske narodne partije Crne Gore i član predsedništva Demokratskog fronta.