Kusturica: Najbolja potvrda da Kosovo ne treba priznati je "slučaj Handke"

Kusturica.jpg
Izvor: SRNA

Najbolja potvrda da Kosovo ne treba priznati je "slučaj Handke", koji je, kao apostol istine, išao na Kosovo i utvrdio na terenu da mnogo toga što su pisali svetski mediji nije tačno, izjavio je reditelj Emir Kusturica, prenosi Sputnjik.

"Niko živ na ovoj planeti nije verovao da Handke može da dobije Nobelovu nagradu, pa se to desilo. Ne zbog njegove literature, on je to odavno zaslužio, nego onoga što je doprinelo toj nagradi. To je, zapravo njegovo apostolsko delovanje na terenu. On nije verovao šta pišu Špigl, Cajt, Frankfurter algemajne cajtung i mnoge evropske novine. Išao je na Kosovo i utvrdio na terenu da to nije tačno", kaže Kusturica.

On smatra da je Handke svojim fenomenom ponovo uspostavio Nobelovu nagradu, jer je ona bila mizerna. Sada je dodeljena nekome ko je autentičan junak.

Na pitanje kako rešiti pitanje Kosova, Kusturica odgovara predlogom koji je čuo od Pepe Muhike. Kada su ga pitali kako da reši latinoamerički problem, on je rekao da rešenje treba tražiti u rešavanju problema.

"To je moja ideja za Kosovo. Jednog dana u jednoj godini da se reši problem koji traje 600 godina, to je nemoguće, zato što su koreni tog problema mnogo dublji, nego ovi protestantski postavljeni, koji to treba da reše nekim dogovorom", smatra Kusturica.

 

deni
05. April 2021.
mislis na slucaj Panda kod peci !!!!