Nevena Milivojević - Kosovka devojka Ibarskog Kolašina

kosovka devojka
Izvor: TV Most

U organizaciji Kulturnog centra „Stari Kolašin“, a pod pokroviteljstvom opštine Zubin Potok i Kancelarije za KiM u Zubinom Potoku je održan izbor za "Kosovku devojku" Ibarskog Kolašina, a titulu najlepše ponela je Nevena Milivojević.

Mlade, lepe, u narodnoj nošnji, svaka od 12 devojaka je na svoj način dočarala lik kosovke devojke, tako da žiri nije imao nimalo lak zadatak da izabere najlepšu.

Član žirija Goran Obradović kaže da su ove devojke u narodnim nošnjama predstavile svu lepotu tog kraja.

"Kosovka devojka" Ibarskog Kolašina je Nevena Milivojević, druga pratilja je Tijana Jerenić a prva pratilja je Mirjana Joksimović.

Nevena Milivojević kaže da je iznenađena ovom pobedom i da se nada uspehu u Gračanici na finalnom proglašenju.

Kulturni centar "Stari Kolašin" tradicionalno organizuje ovu manifestaciju pod pokroviteljstvom Kancelarije za Kosovo i Metohiju opštine Zubin Potok.

"Mi zapravo baštinimo kulturu srpskog naroda na ovim prostorima, a sam izbor za "Kosovku devojku" znamo da se desio krajem osamdesetih godina u čast 6 vekova od Kosovske bitke, i znamo da je kosovka devojka ona Srpkinja koja se prva pojavila neposredno posle ove velike bitke. Ona je junacima vidala rane i napojila ih vodom. Simbol te devojke je onaj pojam vrednosti koji mi danas želimo da negujemo", rekla je direktor Kulturnog centra „Stari Kolašin“ Zubin Potok.

Nevena Milivojević će predstavljati Ibarski Kolašin na finalnom izboru za "Kosovku devojku" 26, juna u Gračanici.