Dom kulture Gračanica nastavlja sa programom „Kultura u doba Korone“

Balet
Izvor: Dom kulture "Gračanica"

Dom kulture „Gračanica“ za sve prijatelje, pratioce, umetnike i saradnike, posle Vaskršnjih praznika, nastavlja sa programom „Kultura u doba Korone“.

Za šestu nedelju izolacije i ograničenja Dom kulture je pripremio sledeće sadržaje,  čije će emitovanje biti dostupno na fejsbuk stranici Doma kulture „Gračanica“ od 18 časova:

  • Sreda, 22. 4. 2020.

Predstava „Uspavana lepotica“, tekst i režija Radmila Кnežević.

Podsetite se kako se postaje princeza i na koji način svaka kuća u kojoj vladaju ljubav i sloga može da postane dvorac? Uspavana lepotica je predstava o odrastanju jednog deteta; o prijateljstvu, lepom ponašanju, obrazovanju, ali i o tome da je za ljubav potrebno nešto više od poljupca a to je, čarobna i zaboravljena reč „izvini“.

Publici će se pre početka predstave obratiti glumica Jasmina Stojiljković.

  • Četvrtak, 23. 4. 2020.

Pobednički film GRAFEST-a 2018. „Đurđevdan u selu kojeg više nema“, autor Aleksandra Jovanović.

Autor je jednostavno, čisto i jasno, ali i sa prisutnom metaforičnošću ispričala dramatičnu priču nestanka Srba iz Gornjeg Sela kroz njihov masovni dolazak svake godine za Đurđevdan, gde iskazuju ne samo svoju nostalgiju, već i nadu da će to selo jednoga dana ponovo oživeti.

Preporuka Doma kulture su i filmovi „Poslednji tango u Parizu“ i „Apokalipsa danas“ iz knjige „52 idealna filmska vikenda“ autora Milutina Petrovića.

  • Petak, 24. 4. 2020.

Predstavljanje knjige za decu „Кlikonogi u doba korone“, pesnika Zlatka Jurića iz Banjaluke.

Ovo je prva knjiga poezije za decu koja je nastala na temu korone.

Кnjiga i poezija govore o deci koja su svoju učionicu i učitelje zamenila telefonima, računarima i televizijom. Ona nam pruža odgovore na pitanja kako se zaljubiti, kako učiti, kako voleti prirodu. U petak će se pesnik Jurić naći na samo jedan klik od vas. Sa autorom razgovaraju deca i odrasli iz Doma kulture.

  • Subota, 25. 4. 2020.

Škola baleta

Subota je dan za Školu baleta. Nastavnik baleta Nikola Кorać pripremio je nove video lekcije. Ove subote budite ispred vaših računara raspremite i prilagodite sobu, napravite punđu i obucite triko. Časovi baleta će se od ove subote emitovati i na RTV КIM.