"Pijaca knjiga" u PKC "Akvarijus": Lik i delo Grigorija Božovića

Pijaca knjiga, Grigorije Božović
Izvor: PKC Akvarijus

U okviru "Pijace knjige" u Privatnom kulturnom centru "Akvarijus" u Severnoj Mitrovici danas će se, od 18 časova, predstaviti Dom kulture "Stari Kolašin" iz Zubinog Potoka.

Kako je navedeno u saopštenju za javnost, program će biti posvećen liku i delu Grigorija Božovića, jednog od značajnijih srpskih kosovsko-metohijskih pisaca prve polovine 20. veka, kao i dobitnicima nagrade koja nosi njegovo ime, a koju dodeljuje ova kulturna ustanova (Radovanu Belom Markoviću, Milovanu Danojliću, Goranu Petroviću, Vladimiru Pištalu, Enesu Haliloviću).

U programu učestvuju direktorka Doma kulture "Stari Kolašin" Andrijana Živanović, književnik iz Beograda Mileta Aćimović Ivkov i pesnikinja iz Zubinog Potoka Danijela Radomirović.

Moderator ovog događaja je Zoran Vukadinović, a specijalni gosti su učesnici likovne kolonije "Gazivode" koja se u Zubinom Potoku održava istovremeno kada i mitrovački mali sajam knjiga.

Povodom deset godina od osnivanja izdavačke kuće "Lestve" iz Severne Mitrovice u utorak 19. oktobra u 18 časova održaće se promocija novih knjiga u izdanju te kuće.

Svoja debitantska ostvarenja na "Pijaci knjiga" predstaviće Milica M. Kostić iz Lapljeg Sela nadomak Gračanice ("Po njoj prašnjav sneg") i Aleksa Perić iz Severne Mitrovice ("Perspektiva").