Popović sa članovima Narodnog pozorišta u Prištini, uoči premijere "Ribarskih svađa"

Prištinsko pozorište
Izvor: Opština Gračanica

Gradonačelnik Gračanice Srđan Popović ugostio je danas predstavnike i glumce Narodnog pozorišta u Prištini sa privremeni sedištem u Gračanici, sa kojima je razgovarao o večerašnjoj premijeri predstave "Ribarske svađe".

Popović je razgovarao sa direktorom pozorišta Predragom Radonjićem, režiserom Milanom Karadžićem i glumcima Anikom Grujić, Oliverom Baćić, Tamarom Tomanović, Namanjom Oliverić, Bojanom Stojčetovićem i Brankom Babovićem, navedeno je u saopštenju opštine Gračanica.

Radonjić je istakao da tradicionalno pred svaku premijeru gostuju kod predsednika opštine Gračanica, što je rezultat dobre saradnje.

"Moram da napomenem da smo i sa drugim predsednicima imali dobru saradnju, da se ona kontinuirano poboljšava, a posebno ističem saradnju koju imamo sa Srđanom Popovićem, u smislu međusobnog razumevanja i pomoći koju opština pruža, infrastrukturno pre svega, oko prevoza i oko nadogradnje nekih naših kapaciteta, Ovo je naša matična scena i smatram da je i za ovu opštinu privilegija da ima nešto što je republičko-budžetsko pozorište", kazao je Radonjić.

Osim o večerašnjoj predstavi, bilo je reči o kulturi uopšte i tom prilikom ocenjeno je da je u Gračanici kultura podignuta na viši nivo od dolaska stalne scene prištinskog Narodnog pozorišta u Domu kulture Gračanica.

"Kultura je suštinski važna za napredak bilo koje zajednice, bilo koje opštine, jer ako nemamo kulturnih dešavanja onda i ne postojimo. Ona je važna za naš ostanak i opstanak i zato ćemo, kao i do sada, veliku pažnju posvećivati razvoju i unapređenju kulture i kulturnih dešavanja", rekao je Popović.

Predstava "Ribarske svađe" premijerno će pred gračaničkom publikom biti izvedena večera u 19 časova u Domu kulture u Gračanici, uz poštovanje propisanih mera protiv širenja koronavirusa. Broj mesta je zbog toga ograničen, a cena ulaznice je 250 dinara.